Carn
Frit de matances
També conegut com a frit de sang.
Ingredients
-
Per coure la sang:
- Sang de porc.
- Un parell de grells.
- Un parell de fulles de llorer.
- Una grapada d'alls.
Frit:
- Freixura de porc.
- Pebres vermells.
- Tomàtigues.
- Patates
- Alls.
- Saïm
- Oli d'oliva.
- Un parell de fulles de llorer.
- Sal.
- Pebre bo.
Preparació
Llom amb tumbet
Ingredients per a quatre persones (aproximadament)
- 1 albergínia
- 2 pebres vermells
- 5 ò 6 tomàtigues
- ½ Kg de patates
- 500 ò 600g de llom de porc (aproximadament)
- oli d'oliva
- alls
- llorer
- sal
Preparació
Tallar l'albergínia i els pebres en daus (hi ha gent que prefereix tires llargues), les patates en làmines i les tomàtigues en trossos petits o picar-les.
Conill amb ceba
Ingredients
- Conill
- Ceba
- Sal
- Pebre negre
- Oli d'oliva verge i/o saïm
- Llorer
- Alls (al gust)
Preparació
Tallar la ceba en Juliana, n'hi ha d'haver prou per tapar el conill quan s'hi posi al damunt.
Salpebrar el conill i daurar-lo en una cassola en l'oli i/o el saïm.
Quan comenci a agafar color s'hi afageix la ceba, el llorer i els alls.
Deixar coure a foc lent fins que la ceba estigui confitada (45-60 minuts, aproximadament).