Llom amb tumbet

Ingredients per a quatre persones (aproximadament)

  1. 1 albergínia
  2. 2 pebres vermells
  3. 5 ò 6 tomàtigues
  4. ½ Kg de patates
  5. 500 ò 600g de llom de porc (aproximadament)
  6. oli d'oliva
  7. alls
  8. llorer
  9. sal

Preparació

Tallar l'albergínia i els pebres en daus (hi ha gent que prefereix tires llargues), les patates en làmines i les tomàtigues en trossos petits o picar-les.

Per un costat posar a fregir les patates i per l'altre fregir el llom de porc, tradicionalment s'emprava saïm per fregir però jo recoman oli d'oliva, és més saludable, però si es vol se'n pot mesclar amb l'oli per donar gust.

Una vegada s'ha fregit el llom es fregeixen les albergínies i els pebres en el mateix oli de fregir el llom.

Seguidament es fregixen les tomàtigues en el mateix oli de les albergínies amb l'all, el llorer i un poc de sal (s'haurà salat cada pas al gust), retirant prèviament l'excés d'oli.

Per muntar el plat es farà una base amb les patates, seguit del llom i les verdures al damunt, i finalment la salsa de tomàtiga.

Es poden fer variacions canviant el llom per altra carn, especialment gustós el cap de llom, o per peix que es pugui fer bistecs: gall, llenguado, lluç...

  • Recepta enviada per: Bernat Ginard

Envia un nou comentari
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Més informació sobre opcions de format