Rubiols

Ingredients

Per la pasta:
  1. 400g de saïm.
  2. 3 vermells d'ou.
  3. 3 taronges.
  4. 1 tassa de llet.
  5. 1 tassa d'oli.
  6. 130g de sucre.
  7. 1 Kg de Farina (aproximadament).

Farcit (triar un dels ingredients):

  1. Confitura.
  2. Brossat.
  3. Llet condensada.

Preparació

Per preparar la pasta s'espremen les taronges i mescla el suc amb la resta d'ingredients, la quantitat de farina és aproximada i s'ha d'ajustar perquè la pasta no quedi ni massa blana ni massa seca. Una vegada mesclats els ingredients s'ha de pastar fins que la pasta sigui consistent, ni massa blana ni massa forta i no s'aferri a les mans. Després se deixa reposar perquè refredi, 10-15 minuts.

Nota sobre els farcits:

  • Si es vol fer amb brossat s'ha de mesclar amb sucre, al gust.
  • Si es vol ver amb llet condensada aquesta s'ha de bullir al bany maria dins de la llauna durant una hora.

Per preparar els rubiols es talla la pasta en trossos i s'aplana amb un aplanador fins a fer una cercle d'uns 15-20cm.

Després s'hi posa una cullerada del farcit i es tanca doblegant per la meitat i tancant-lo pressionant amb el dit. Si la forma queda irregular es pot tallar de manera que quedi la forma d'una semicircumferència. Es pot tallar amb un ganivet o amb els tradicionals "rodillos" que per un costat serveixen per tallar la pasta i per altra per afegir marques decoratives al punt d'unió de les dues capes.

Una vegada fets els rubiols es posen al forn (a uns 180ºC si és elèctric) i es couen fins que la pasta estigui feta.

  • Recepta enviada per: Bernat Ginard

Envia un nou comentari
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Més informació sobre opcions de format