Totes les receptes

warning: Creating default object from empty value in /homepages/38/d220057751/htdocs/drupal-6.33/sites/all/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 34.

Esclata-sangs amb sobrassada

Ingredients

  1. Esclata-sangs
  2. Sobrassada
  3. Sal
  4. Oli d'oliva verge

Preparació

Aquest és un plat molt senzill de preparar, de fet es pot preparar de dues maneres: a la planxa o al forn.

Per preparar-los a la planxa es netegen els esclata-sangs i es posen a la planxa amb un raig d'oli d'oliva, es fan primer del costat del tronc i quan se'ls doni la volta es posen a damunt trocets de sobrassada i es deixen que s'acabin de fer.

Frit de peix

Ingredients

  1. 1 sípia petita.
  2. ½ Kg de musclos.
  3. 150g de gambes pelades.
  4. 150g de peix blanc.
  5. 2 ò 3 patates mitjanes.
  6. 150g de pèsols.
  7. 1 pebre vermell.
  8. 2 carxofes.
  9. 2 tomàtigues.
  10. 3 ò 4 grells.
  11. Pebre negre.
  12. Oli d'oliva verge.
  13. Llorer.
  14. Sal.
  15. Alls.

Preparació

Netejar els musclos i obrir-los al vapor, quan estiguin reservar-los i també un poc del brou que fan.

Sípia amb ceba

Sípia amb ceba

  1. 2 sípies.
  2. 4 ò 5 cebes.
  3. 2 tomàtigues.
  4. 3 ò 4 alls.
  5. Oli d'oliva verge.
  6. Sal.
  7. 1 fulla de llorer.
  8. 1 tassa de brandi.

Preparació

Per un costat es tallen les sípies a daus i es posen a sofregir en una paella amb un dels alls tallat petit fins que facin l'aigua i s'evapori.

Frit de matances

També conegut com a frit de sang.

Ingredients

Per coure la sang:
  1. Sang de porc.
  2. Un parell de grells.
  3. Un parell de fulles de llorer.
  4. Una grapada d'alls.

Frit:

  1. Freixura de porc.
  2. Pebres vermells.
  3. Tomàtigues.
  4. Patates
  5. Alls.
  6. Saïm
  7. Oli d'oliva.
  8. Un parell de fulles de llorer.
  9. Sal.
  10. Pebre bo.

Preparació

Arròs brut

Ingredients

  1. Carn: pollastre, porc, conill, guàtleres, colomí, tord (quan és la temporada), etc...
  2. Verdura: pèsols, carxofes, mongetes verdes, esclata-sangs, xampinyons, etc...
  3. 1 tomàtiga petita.
  4. Arròs (1 tassa per persona)
  5. Sal
  6. Oli d'oliva verge
  7. 1 cullerada de saïm
  8. Safrà
NOTA:
No fa falta posar tots els ingredients de carn i verdura mencionats, només uns quants, però com més se n'hi posin més gustós serà l'arròs.

Escalivada

Ingredients

  1. 8 ò 10 tomàtigues
  2. 2 pebres vermells
  3. 1 albergínia
  4. Sal
  5. Oli d'oliva verge

Preparació

Es torra la verdura sencera, millor si es pot fer a una graella/barbacoa amb foc de llenya, si no es possible es pot torrar a la planxa o al forn.

Una vegada està la verdura cuita, els pebres sobretot no han d'estar massa fets o es quedaran en nores, es deixa refredar una mica, es pela i trosseja: els pebres i l'albergínia a tires i la tomàtiga a trossos més o manco regulars.

Ciurons amb trempó

Ingredients

  1. 2 tomàtigues
  2. 1 ò 2 pebres verds (preferiblement rossos)
  3. 1 Ceba
  4. 200g de ciurons bullits (poden ser de pot)
  5. 1 llauna de tonyina en oli
  6. Sal
  7. Oli d'oliva verge
  8. Vinagre

Preparació

Es talla la ceba en juliana i el pebre i les tomàtigues a trocets petits.

Si la ceba es forta es pot matar deixant-la una estona en sal i vinagre.

Llenties amb verdura i carn

Ingredients (6-8 persones)

  1. 1 ceba.
  2. Carn: a triar entre panxeta, magra de porc o vadella (o mesclada) tallada a daus (150/200g).
  3. 1 carabassó.
  4. Pastanaga.
  5. ½Kg llenties pardinas.
  6. Col/bledes segons l'època de l'any.
  7. 1 plat fondo de patates tallades a daus.
  8. 1 plat fondo de mongetes verdes.
  9. Sal i oli d'oliva.
  10. 1 all

Preparació

Llenties amb verdura

Ingredients (6-8 persones)

  1. 1 ceba.
  2. 1 carabassó.
  3. Pastanaga (opcional).
  4. ½Kg llenties pardinas.
  5. Enciam/col/bledes segons l'època de l'any.
  6. 1 plat fondo de patates tallades a daus.
  7. 1 plat fondo de mongetes verdes.
  8. 1 cullerada de sal.
  9. 3 ó 4 cullerades d'oli d'oliva.

Preparació

Rubiols

Ingredients

Per la pasta:
  1. 400g de saïm.
  2. 3 vermells d'ou.
  3. 3 taronges.
  4. 1 tassa de llet.
  5. 1 tassa d'oli.
  6. 130g de sucre.
  7. 1 Kg de Farina (aproximadament).

Farcit (triar un dels ingredients):

  1. Confitura.
  2. Brossat.
  3. Llet condensada.

Preparació