Totes les receptes
Esclata-sangs amb sobrassada
Ingredients
- Esclata-sangs
- Sobrassada
- Sal
- Oli d'oliva verge
Preparació
Aquest és un plat molt senzill de preparar, de fet es pot preparar de dues maneres: a la planxa o al forn.
Per preparar-los a la planxa es netegen els esclata-sangs i es posen a la planxa amb un raig d'oli d'oliva, es fan primer del costat del tronc i quan se'ls doni la volta es posen a damunt trocets de sobrassada i es deixen que s'acabin de fer.
Frit de peix
Ingredients
- 1 sípia petita.
- ½ Kg de musclos.
- 150g de gambes pelades.
- 150g de peix blanc.
- 2 ò 3 patates mitjanes.
- 150g de pèsols.
- 1 pebre vermell.
- 2 carxofes.
- 2 tomàtigues.
- 3 ò 4 grells.
- Pebre negre.
- Oli d'oliva verge.
- Llorer.
- Sal.
- Alls.
Preparació
Netejar els musclos i obrir-los al vapor, quan estiguin reservar-los i també un poc del brou que fan.
Sípia amb ceba
Sípia amb ceba
- 2 sípies.
- 4 ò 5 cebes.
- 2 tomàtigues.
- 3 ò 4 alls.
- Oli d'oliva verge.
- Sal.
- 1 fulla de llorer.
- 1 tassa de brandi.
Preparació
Per un costat es tallen les sípies a daus i es posen a sofregir en una paella amb un dels alls tallat petit fins que facin l'aigua i s'evapori.
Frit de matances
També conegut com a frit de sang.
Ingredients
-
Per coure la sang:
- Sang de porc.
- Un parell de grells.
- Un parell de fulles de llorer.
- Una grapada d'alls.
Frit:
- Freixura de porc.
- Pebres vermells.
- Tomàtigues.
- Patates
- Alls.
- Saïm
- Oli d'oliva.
- Un parell de fulles de llorer.
- Sal.
- Pebre bo.
Preparació
Arròs brut
Ingredients
- Carn: pollastre, porc, conill, guàtleres, colomí, tord (quan és la temporada), etc...
- Verdura: pèsols, carxofes, mongetes verdes, esclata-sangs, xampinyons, etc...
- 1 tomàtiga petita.
- Arròs (1 tassa per persona)
- Sal
- Oli d'oliva verge
- 1 cullerada de saïm
- Safrà
- NOTA:
- No fa falta posar tots els ingredients de carn i verdura mencionats, només uns quants, però com més se n'hi posin més gustós serà l'arròs.
Escalivada
Ingredients
- 8 ò 10 tomàtigues
- 2 pebres vermells
- 1 albergínia
- Sal
- Oli d'oliva verge
Preparació
Es torra la verdura sencera, millor si es pot fer a una graella/barbacoa amb foc de llenya, si no es possible es pot torrar a la planxa o al forn.
Una vegada està la verdura cuita, els pebres sobretot no han d'estar massa fets o es quedaran en nores, es deixa refredar una mica, es pela i trosseja: els pebres i l'albergínia a tires i la tomàtiga a trossos més o manco regulars.
Ciurons amb trempó
Ingredients
- 2 tomàtigues
- 1 ò 2 pebres verds (preferiblement rossos)
- 1 Ceba
- 200g de ciurons bullits (poden ser de pot)
- 1 llauna de tonyina en oli
- Sal
- Oli d'oliva verge
- Vinagre
Preparació
Es talla la ceba en juliana i el pebre i les tomàtigues a trocets petits.
Si la ceba es forta es pot matar deixant-la una estona en sal i vinagre.
Llenties amb verdura i carn
Ingredients (6-8 persones)
- 1 ceba.
- Carn: a triar entre panxeta, magra de porc o vadella (o mesclada) tallada a daus (150/200g).
- 1 carabassó.
- Pastanaga.
- ½Kg llenties pardinas.
- Col/bledes segons l'època de l'any.
- 1 plat fondo de patates tallades a daus.
- 1 plat fondo de mongetes verdes.
- Sal i oli d'oliva.
- 1 all
Preparació
Llenties amb verdura
Ingredients (6-8 persones)
- 1 ceba.
- 1 carabassó.
- Pastanaga (opcional).
- ½Kg llenties pardinas.
- Enciam/col/bledes segons l'època de l'any.
- 1 plat fondo de patates tallades a daus.
- 1 plat fondo de mongetes verdes.
- 1 cullerada de sal.
- 3 ó 4 cullerades d'oli d'oliva.
Preparació
Rubiols
Ingredients
-
Per la pasta:
- 400g de saïm.
- 3 vermells d'ou.
- 3 taronges.
- 1 tassa de llet.
- 1 tassa d'oli.
- 130g de sucre.
- 1 Kg de Farina (aproximadament).
Farcit (triar un dels ingredients):
- Confitura.
- Brossat.
- Llet condensada.
Preparació