Frit de matances

També conegut com a frit de sang.

Ingredients

Per coure la sang:
 1. Sang de porc.
 2. Un parell de grells.
 3. Un parell de fulles de llorer.
 4. Una grapada d'alls.

Frit:

 1. Freixura de porc.
 2. Pebres vermells.
 3. Tomàtigues.
 4. Patates
 5. Alls.
 6. Saïm
 7. Oli d'oliva.
 8. Un parell de fulles de llorer.
 9. Sal.
 10. Pebre bo.

Preparació

Per preparar la sang es mescla amb els grells tallats petits, els alls, les fulles de llorer i es cou al forn. Quan estigui cuita es treu, es deixa refredar i es desfà en trossos petits.

Per preparar el frit primer es tallen les patates llargues no gaire grosses i es fregeixen.

Mentre es talla la freixura a daus petits. La freixura és principalment el fetge i el lleu (pulmons) però també s'hi pot posar la melsa, el cor i retalls de carn que venguin amb la freixura. Quan estigui tallat es fregeix amb la mescla d'oli i saïm tirant-hi els alls, les fulles de llorer, el pebre bo i un poc de sal. Tenint en compte que l'oli i el saïm serviran per fer la salsa i per tant no se n'ha de posar massa. Quan la freixura sigui cuita es treu i es mescla amb les patates.

Després es fregeixen els pebres vermells tallats a daus, si es vol s'hi pot afegir un poc de ceba tendra o grell però com que ja se n'ha posat a la sang no es necessari. En ser cuits es retiren i es mesclen amb la patata i la freixura.

En retirar els pebres es tira un poc de tomàtiga rallada o tallada petita a l'oli i el saïm se sofregeix i s'hi tira la sang del principi, es remena fins que es fa la salsa i aleshores es mescla amb la resta d'ingredients.

Es remena perquè es mescli tot bé amb la salsa mentre s'encalenteix una altra vegada la mescla, quan estigui ben calent ja es pot apagar el foc i servir.

 • Recepta enviada per: Bernat Ginard

Envia un nou comentari
 • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
 • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
 • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Més informació sobre opcions de format