Arròs brut

Ingredients

  1. Carn: pollastre, porc, conill, guàtleres, colomí, tord (quan és la temporada), etc...
  2. Verdura: pèsols, carxofes, mongetes verdes, esclata-sangs, xampinyons, etc...
  3. 1 tomàtiga petita.
  4. Arròs (1 tassa per persona)
  5. Sal
  6. Oli d'oliva verge
  7. 1 cullerada de saïm
  8. Safrà
NOTA:
No fa falta posar tots els ingredients de carn i verdura mencionats, només uns quants, però com més se n'hi posin més gustós serà l'arròs.

Preparació

Es talla la carn a trossos petits i se sofregeix amb l'oli i el saïm (si es vol es pot eliminar el saïm i posar una mica més d'oli).

Quan s'hagi daurat la carn s'afegeix la tomàtiga triturada o tallada petit, i remenar fins que la tomàtiga comenci a estar sofregida.

Afegir les verdures i remenar, deixar que es daurin una mica, afegir aigua, dur a ebullició i deixar que cogui amb poc foc uns 20 minuts o mitja hora, fins que la carn comenci a ser tendre.

Rectificar de sal, afegir l'arròs i posar el safrà. Bullir fins que l'arròs sigui cuit (uns 20 minuts aproximadament).

Si es té el fetge del conill es pot fer una picada amb el fetge torrat, alls, juliverd i una tasseta de brandi.

  • Recepta enviada per: Bernat Ginard

Envia un nou comentari
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Més informació sobre opcions de format