Panades

Ingredients

Per la pasta:
  1. 350g de saïm.
  2. 1 tassa (50g aprox.) d'oli d'oliva.
  3. 1 Kg de Farina.
  4. Aigua.

Farcit (carn):

  1. Carn mesclada: porc (magra i/o panxeta), xot (bè), pit de pollastre o indiot.
  2. Sal.
  3. Pebre bo.

Farcit (pèsols):

  1. Pèsols.
  2. Carxofa (tallada petit).
  3. Grell (tallat petit).
  4. Sal.
  5. Sobrassada.

Preparació

Per preparar la pasta s'ha de mesclar el saïm, l'oli i el quilo de farina i pastar amb l'aigua que es begui la mescla (aproximadament un tassó). S'ha de pastar fins que la pasta sigui consistent, ni massa blana ni massa forta i no s'aferri a les mans. Després se deixa reposar perquè refredi, 10-15 minuts.

Per fer les panades s'agafa un tros de pasta, se fa una bola i a sobre d'un paper per forn se li dona forma amb les mans: pitjant al mig amb el dit gros d'una mà i amb l'altra mà girant-la i donant-li forma amb el palmell de la mà.

Quan es té la panada feta s'omple amb el farcit, que pot ser de carn, pèsols, o mesclat. Al farcit de carn se li pot posar sobrassada si es vol també.

Finalment es fa una tapa de pasta amb un aplanador i tallada de mida. A la junta de la tapa amb la panada se li fan pessics per ajuntar les dues parts i a la vegada decorar la panada.

Finalment es fiquen al forn amb foc de baix per coure-les fins que la part de baix de les panades son cuites, si fos necessari se li pot donar un toc de forn de dalt per acabar de coure-les.

  • Recepta enviada per: Bernat Ginard

Envia un nou comentari
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Més informació sobre opcions de format