Llenties amb verdura
Ingredients (6-8 persones)
- 1 ceba.
- 1 carabassó.
- Pastanaga (opcional).
- ½Kg llenties pardinas.
- Enciam/col/bledes segons l'època de l'any.
- 1 plat fondo de patates tallades a daus.
- 1 plat fondo de mongetes verdes.
- 1 cullerada de sal.
- 3 ó 4 cullerades d'oli d'oliva.
Preparació
Es talla la verdura: la ceba fina o en juliana, el carabassó a daus, la pastanaga a rodanxes i es posa a l'olla. A sobre es posen les llenties i al damunt la col/enciam/bledes.
Es posa un poc de sal, l'oli i es posa aigua fins que ho tapi tot, es posa al foc fins que bulli.
Quan comenci a bullir s'afegeixen les patates tallades a daus, les mongetes verdes i s'afegeixen un parell de tassons d'aigua (fins a cobrir les patates i les mongetes) per tallar el bull.
Quan tornin a bullir es deixen una mitja hora aproximadament (fins que tots els ingredients estiguin cuits)