Frit de peix

Ingredients

  1. 1 sípia petita.
  2. ½ Kg de musclos.
  3. 150g de gambes pelades.
  4. 150g de peix blanc.
  5. 2 ò 3 patates mitjanes.
  6. 150g de pèsols.
  7. 1 pebre vermell.
  8. 2 carxofes.
  9. 2 tomàtigues.
  10. 3 ò 4 grells.
  11. Pebre negre.
  12. Oli d'oliva verge.
  13. Llorer.
  14. Sal.
  15. Alls.

Preparació

Netejar els musclos i obrir-los al vapor, quan estiguin reservar-los i també un poc del brou que fan.

Per un costat tallar les patates llargues petitones i fregir-les, quan estiguin cuites posar-les dins d'una greixonera de test.

Mentre es fregeixen les patates, tallar la sípia a daus i fregir-la a foc mig perquè faci tota l'aigua, quan sigui cuita es treu de la paella i es posa a la greixonera amb les patates.

Tallar el peix a daus i fregir-lo amb les gambes al mateix oli que la sípia, quan estigui mig fet afegir-hi també els musclos (como que ja estan cuits no fa falta posar-los al principi). Quan sigui cuit es posa a la greixonera amb la sípia i les patates.

Es talla el pebre vermell a daus i es fregeix al mateix oli que el peix, quan estigui cuit es posa a la greixonera.

Es tallen els grells i els alls petitons i les carxofes a làmines, es fregeixen els grells i els alls a l'oli de fregir el peix i quan comenci a agafar color s'hi afegeixen les carxofes, els pèsols, les tomàtigues tallades petites o rallades, el llorer i un poc de pebre negre, si es vol s'hi pot posar un poc del brou d'obrir els musclos però anant amb compte perquè es molt salat, i finalment es corregeix de sal si s'escau.

Quan sigui cuit es posa a la greixonera amb la resta i s'encalenteix tot junt.

  • Recepta enviada per: Bernat Ginard

Envia un nou comentari
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Més informació sobre opcions de format