Frit de peix
Ingredients
- 1 sípia petita.
- ½ Kg de musclos.
- 150g de gambes pelades.
- 150g de peix blanc.
- 2 ò 3 patates mitjanes.
- 150g de pèsols.
- 1 pebre vermell.
- 2 carxofes.
- 2 tomàtigues.
- 3 ò 4 grells.
- Pebre negre.
- Oli d'oliva verge.
- Llorer.
- Sal.
- Alls.
Preparació
Netejar els musclos i obrir-los al vapor, quan estiguin reservar-los i també un poc del brou que fan.
Per un costat tallar les patates llargues petitones i fregir-les, quan estiguin cuites posar-les dins d'una greixonera de test.
Mentre es fregeixen les patates, tallar la sípia a daus i fregir-la a foc mig perquè faci tota l'aigua, quan sigui cuita es treu de la paella i es posa a la greixonera amb les patates.
Tallar el peix a daus i fregir-lo amb les gambes al mateix oli que la sípia, quan estigui mig fet afegir-hi també els musclos (como que ja estan cuits no fa falta posar-los al principi). Quan sigui cuit es posa a la greixonera amb la sípia i les patates.
Es talla el pebre vermell a daus i es fregeix al mateix oli que el peix, quan estigui cuit es posa a la greixonera.
Es tallen els grells i els alls petitons i les carxofes a làmines, es fregeixen els grells i els alls a l'oli de fregir el peix i quan comenci a agafar color s'hi afegeixen les carxofes, els pèsols, les tomàtigues tallades petites o rallades, el llorer i un poc de pebre negre, si es vol s'hi pot posar un poc del brou d'obrir els musclos però anant amb compte perquè es molt salat, i finalment es corregeix de sal si s'escau.
Quan sigui cuit es posa a la greixonera amb la resta i s'encalenteix tot junt.