Llenties amb verdura i carn
Ingredients (6-8 persones)
- 1 ceba.
- Carn: a triar entre panxeta, magra de porc o vadella (o mesclada) tallada a daus (150/200g).
- 1 carabassó.
- Pastanaga.
- ½Kg llenties pardinas.
- Col/bledes segons l'època de l'any.
- 1 plat fondo de patates tallades a daus.
- 1 plat fondo de mongetes verdes.
- Sal i oli d'oliva.
- 1 all
Preparació
Es tallen la ceba i l'all fins i es sofregeixen amb l'oli i un poc de sal, quan es comenci a confitar es posa la carn fins que estigui daurada.
Quan la carn estigui daurada ràpidament es posa el carabassó tallat a daus, la pastanaga a rodanxes, a sobre les llenties i al damunt la col/bledes i aigua fins a tapar-ho tot.
Quan comenci a bullir s'afegeixen les patates tallades a daus, les mongetes verdes i s'afegeixen un parell de tassons d'aigua (fins a cobrir les patates i les mongetes) per tallar el bull.
Quan tornin a bullir es deixen una mitja hora aproximadament (fins que tots els ingredients estiguin cuits)