Verdures

warning: Creating default object from empty value in /homepages/38/d220057751/htdocs/drupal-6.33/sites/all/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 34.

Esclata-sangs amb sobrassada

Ingredients

  1. Esclata-sangs
  2. Sobrassada
  3. Sal
  4. Oli d'oliva verge

Preparació

Aquest és un plat molt senzill de preparar, de fet es pot preparar de dues maneres: a la planxa o al forn.

Per preparar-los a la planxa es netegen els esclata-sangs i es posen a la planxa amb un raig d'oli d'oliva, es fan primer del costat del tronc i quan se'ls doni la volta es posen a damunt trocets de sobrassada i es deixen que s'acabin de fer.

Colflori ofegada

Ingredients

  1. 1 colflori
  2. Sobrassada
  3. Sal
  4. Oli d'oliva verge

Preparació

Es talla la colflori a trossets petits i es posa dins una greixonera amb tapa amb un poc d'oli i amb la sobrassada (per una colflori mitjana l'equivalent a dues cullerades de sopa de sobrassada) trossejada.

Es tapa i es posa al foc més petit de la cuina al mínim al voltant de mitja hora destapant només el necessari per remenar-ho un parell de vegades, fins que la sobrassada estigui esflorada.

Escalivada

Ingredients

  1. 8 ò 10 tomàtigues
  2. 2 pebres vermells
  3. 1 albergínia
  4. Sal
  5. Oli d'oliva verge

Preparació

Es torra la verdura sencera, millor si es pot fer a una graella/barbacoa amb foc de llenya, si no es possible es pot torrar a la planxa o al forn.

Una vegada està la verdura cuita, els pebres sobretot no han d'estar massa fets o es quedaran en nores, es deixa refredar una mica, es pela i trosseja: els pebres i l'albergínia a tires i la tomàtiga a trossos més o manco regulars.

Llenties amb verdura i carn

Ingredients (6-8 persones)

  1. 1 ceba.
  2. Carn: a triar entre panxeta, magra de porc o vadella (o mesclada) tallada a daus (150/200g).
  3. 1 carabassó.
  4. Pastanaga.
  5. ½Kg llenties pardinas.
  6. Col/bledes segons l'època de l'any.
  7. 1 plat fondo de patates tallades a daus.
  8. 1 plat fondo de mongetes verdes.
  9. Sal i oli d'oliva.
  10. 1 all

Preparació

Llenties amb verdura

Ingredients (6-8 persones)

  1. 1 ceba.
  2. 1 carabassó.
  3. Pastanaga (opcional).
  4. ½Kg llenties pardinas.
  5. Enciam/col/bledes segons l'època de l'any.
  6. 1 plat fondo de patates tallades a daus.
  7. 1 plat fondo de mongetes verdes.
  8. 1 cullerada de sal.
  9. 3 ó 4 cullerades d'oli d'oliva.

Preparació