Verdures
Esclata-sangs amb sobrassada
Ingredients
- Esclata-sangs
- Sobrassada
- Sal
- Oli d'oliva verge
Preparació
Aquest és un plat molt senzill de preparar, de fet es pot preparar de dues maneres: a la planxa o al forn.
Per preparar-los a la planxa es netegen els esclata-sangs i es posen a la planxa amb un raig d'oli d'oliva, es fan primer del costat del tronc i quan se'ls doni la volta es posen a damunt trocets de sobrassada i es deixen que s'acabin de fer.
Colflori ofegada
Ingredients
- 1 colflori
- Sobrassada
- Sal
- Oli d'oliva verge
Preparació
Es talla la colflori a trossets petits i es posa dins una greixonera amb tapa amb un poc d'oli i amb la sobrassada (per una colflori mitjana l'equivalent a dues cullerades de sopa de sobrassada) trossejada.
Es tapa i es posa al foc més petit de la cuina al mínim al voltant de mitja hora destapant només el necessari per remenar-ho un parell de vegades, fins que la sobrassada estigui esflorada.
Escalivada
Ingredients
- 8 ò 10 tomàtigues
- 2 pebres vermells
- 1 albergínia
- Sal
- Oli d'oliva verge
Preparació
Es torra la verdura sencera, millor si es pot fer a una graella/barbacoa amb foc de llenya, si no es possible es pot torrar a la planxa o al forn.
Una vegada està la verdura cuita, els pebres sobretot no han d'estar massa fets o es quedaran en nores, es deixa refredar una mica, es pela i trosseja: els pebres i l'albergínia a tires i la tomàtiga a trossos més o manco regulars.
Llenties amb verdura i carn
Ingredients (6-8 persones)
- 1 ceba.
- Carn: a triar entre panxeta, magra de porc o vadella (o mesclada) tallada a daus (150/200g).
- 1 carabassó.
- Pastanaga.
- ½Kg llenties pardinas.
- Col/bledes segons l'època de l'any.
- 1 plat fondo de patates tallades a daus.
- 1 plat fondo de mongetes verdes.
- Sal i oli d'oliva.
- 1 all
Preparació
Llenties amb verdura
Ingredients (6-8 persones)
- 1 ceba.
- 1 carabassó.
- Pastanaga (opcional).
- ½Kg llenties pardinas.
- Enciam/col/bledes segons l'època de l'any.
- 1 plat fondo de patates tallades a daus.
- 1 plat fondo de mongetes verdes.
- 1 cullerada de sal.
- 3 ó 4 cullerades d'oli d'oliva.
Preparació